Saturday, November 1, 2008

På vei mot hyperinflasjon

Fallende boligpriser, redningspakker, insolvente banker, økende arbeidsledighet, lave eller ingen utsikter for vekst, resesjonsfrykt, hva er årsaken til alt dette ?
Grunnen er at vi bruker papirbiter med blekk på som penger. Papirbitene, som er kredittenheter, trykkes uten noen som helst hemninger. Det som er en solvens krise hos banker over hele verden på grunn av derivatene som nå er i ferd med å eksplodere, eller eksploderer, er i ferd med å dytte hele systemet over kanten på stupet. Regjeringen sammen med Norges Bank og Dnb NOR har med den 350 milliarder store redningspakken, feiret i media som et skritt i den riktige retningen, kastet alle hemninger over bord. Aviser pusher historier hvor boliger selges. Det dreier seg nå kun om å opprettholde en illusjon om at papirbitene vi bruker som penger faktisk er verdt noe, og at kreditt er veien til lykke og velstand. Den kommende korreksjonen som nå kommer vil få ekstreme konsekvenser. Høy inflasjon vil bety at alle som lever av lønninger, pensjoner, trygder, altså enhver form for "fixed income" vil se betydelig reduksjon i kjøpekraften sin. Det er grunn til å frykte at regjeringen vil øke skatter og avgifter i den tro at det skaffer dem mer penger, mens de i virkeligheten sager over den grena de sitter på. Grunnen til at redningspakka pushes igjennom, regler endres for å endre nedskriving av tap og at Gjedrem går ut og sier at han ikke tror på høy inflasjon, høye renter og høy arbeidsledighet, er at de står med ryggen mot veggen. Både regjeringen og Gjedrem vet selvsagt at akkurat det de forteller folker IKKE vil skje, er det mest sannynlige scenarioet, men å si dette til offentligheten hadde skapt panikk og stilt en del veldig ubehagelige spørsmål. Istedet velger de å smøre leppestift på den grisen de selv har foret, i et desperat forsøk på å villede offentligheten, men som alt juks og bedrag, så vil dette ende plutselig. Jeg kan ikke fatte og begripe at ikke flere ser dette og at noe gjøres. Vi står på kanten til en megasmell. Fra regjeringa kan vi ikke vente noen hjelp. Regjeringa er i lomma på bankene, så vi kan forvente oss alle mulige "planer" fremover for å "fikse" problemene som har blitt skapt med tidliger "planer".
Priser på gull og sølv er manipulerte. I dag så jeg en overskrift om at gull hadde sitt største prisfall på 25 år i en månded. Javel, javel, og det mens aksjemarkedene deiser i bakken og bankene er insolvente!

No comments:

Post a Comment