Wednesday, November 26, 2008

Til over ørene i redningspakke-møkk

Ingen ting sjokkerer meg lenger når jeg leser dagspressen. Det er vanskelig å finne land som ikke beslutter redningspakker eller senker rentene og reservekrav for utlån.
Kina besluttet i dag å senke rentene og reserve kravene til utlån for å stimulere økonomien.

Europa beslutter en redingspakke på 200 milliarder Euro.

Det spekuleres i at flere vestlige land, som blant annet
England vil gå konkurs.
I USA vil man garantere råtne lån til over 7 trillioner dollar. Hele den amerikanske økonomien er på ca. 14 trillioner dollar.

Argentina, som kan være på god vei til å krasje for andre gang på ti år, beslutter også en redningspakke.

I Norge gis redningspakker til eksport industrien, og Gjedrem vil sette ned rentene for å hjelpe boliglånskunder. Det samme skjer i USA. Hvis rentene på boliglån går for høyt, da vil folk få problemer med å betjene lånene, og det vil skape problemer ikke bare i boligmarkedet, men også i markedet for papirer basert på boliglån og for bankene. Det er tydelig at man ønsker å trekke en linje i sanden her. Problemet er bare at der er for sent. All verdens redningspakker vil ikke kunne plastre over det faktum at vi har konsumert for mye og spart for lite. Regningen skal nå betales, spørsmålet er med hva ? Pengene er brukt opp til konsum av og til å betale altfor høye priser på boliger og hytter. De insolvente bankene låner ikke ut penger lenger. Dette skal nå tvinges i gang igjen ved å sette ned renta. Konsekvensen av disse handlingene vil være et skred av konkurser etter hvert som økonomien går helt i kne og mye høyere inflasjon.
Desverre må vi belage oss på å vasse til knes til redningspakker. Istedet for å ta konsekvensene av uansvarlige handlinger stappes mer opium ned i halsen på folket. Ti stille og konsumer ! Smellen som kommer blir verre.
For å sitere Jim Rogers, det beste våre såkalte ledere kan gjøre er å la oss være i fred. Marc Faber sier at økonomien er i ferd med å klappe sammen. Han sier han liker gull fordi det er en valuta som ikke har tredje parts risiko knyttet til seg.
Jeg sier nei til mer redningspakke-møkk, men siden udugelige politikere ikke hører på meg, så kjøper jeg så mye gull og sølv jeg klarer. Æsop (han som skrev Æsops fabler) skal ha sagt at småtyver henges mens de virkelig store skurkene får høye hverv og belønnes fyrstelig. Historien gjentar seg. Men de som vet å beskytte seg kjøper gull og sølv.

3 comments:

 1. Hei fin blogg!

  Forventer stagflasjon slik som på 80-90 tallet. Regjeringen kommer til å kjøre motkonjunktur politikk slik som seg hør og bør, og sentralbanken kommer ikke til å å bry seg stort med inflasjon når det er stor fare for deflasjon og stagnasjon i gjære.

  Studerer nå og kommer til å fortsette med det til ting bedrer seg. Tror vi kommer bedre ut av dette enn mange andre sett i lys av vår stilling som råvare eksportør. Råvarer kommer til å ta seg opp igjen innen 12 md tid. Gambler på høye renter og høyere inflasjon en god stund fremover. Gratis penger til meg ;O)

  Gull kan slå igjenom som standard valuta forutsatt at den blir brukt i reelle transaksjoner. Blir gull og sølv brukt som valuta vil fiat systemet bryte sammen på kort tid. Det er dette sentralbanken og bankene frykter aller mest.

  Stå på

  ReplyDelete
 2. Delvis interessant lesning, selv om jeg nok ikke er 100pst enig i alt.

  Men et lite spørsmål:

  Hvordan kjøper man egentlig gull og sølv? Må man kjøpe det fysisk, og oppbevare det i "safen", eller kan man kjøpe det "elektronisk" slik man f.eks kjøper aksjer?

  ReplyDelete
 3. Gull og soelv maa holdes fysisk personlig, eller oppbevares for deg via f.eks Goldmoney. Unngaa papirgull el. soelv.
  Poenget med gull og soelv er at du selv holder metaller som ikke har tredje parts ansvar knyttet til seg, i motsetning til papir, som alltid er et loefte om aa gi deg noe, enten det vaere seg aksjer eller papirpenger eller sertifikater for gull og soelv.

  ReplyDelete