Tuesday, October 21, 2008

Hvorfor kjøpe gull og sølv ?

Gull og sølv er ekte penger, i motsetning til papirpengene som vi bruker i dag:
Jones forklarer:
Etter hvert som dagens fiat system går i oppløsning, vil prisene på gull og sølv gå i taket. De fleste kommentarer fokuserer på gull, men potensialet oppover er langt høyere for sølv. Hvorfor ? Fordi det tradisjonelle forholdet mellom gull og sølv er 1 til 15, en unse gull kjøper 15 unser sølv, idag er forholdet 80 !! Forholdet tenderer mot 1 til 15 når begge metaller brukes som penger, som skjer når økonomien går dårlig og inflasjonen er høy. Begge disse faktorene gjelder idag.
Den enkleste måten å redde velstand når det er en økonomisk krise er ved hjelp av edelmetaller. Edelmetaller transporterer velstand gjennom rom og tid. Det vil de gjøre også denne krisen.

4 comments:

 1. Hehe, kanskje vi skal combine forces Fantomet? :) Vi er sikkert ikke enig i alt, men det skal vi heller ikke være, vi driver jo likevel med samme sak.

  http://mellqvist.wordpress.com/2008/10/23/gold/

  Håper du linker og sprer den. :)

  Sigurd

  ReplyDelete
 2. ok, naar jeg faar tid, litt opptatt naa, jeg signerte oppropet ditt, bra initiativ !!! Hva er email adressen din igjen , etter eller annet med koskov, du la den paa forumet men jeg kan ikke finne den .

  ReplyDelete
 3. har det falt deg inn at gull/sølv forholdet er 80 idag fordi gullet skal NED slik at forholdet blir 15/1 ?
  Det er mer sannsynlig scenario.

  ReplyDelete
 4. Gull produksjonen faller fordi prisen er for lav, total above ground supply, altså alt gull som noensinne er gravd ut, er 5 milliarder unser gull, i forhold til alle papirpengene som svirrer rundt, er dette lite. Etterspørselen etter gull stiger, men tilbudet faller, så du må få en priseksplosjon. Sølv følger gull, og i inflasjonære tider, så gjør sølv det bedre mot slutten av bull markedet, hvis offentligheten generelt mister tilliten til papir, og det ser ut som om vi er på vei dit, vil forholdet sannsynligvis gå til 1/15, men på et mye høyere nivå enn det vi har nå.

  ReplyDelete